Miért esznek olykor füvet a kutyák?

Mindenki, aki valamilyen fajta állatot tart, néha meglepő dolgokat tapasztalhat. Ez ugyanúgy vonatkozik a kisállatokra, mint a nagyobbakra is. A leggyakoribb az, hogy az emberek kutyát tartanak a közelükben. Van aki azért, hogy háza és vagyona biztonságban legyen, vannak akik csak barátot keresnek egy négylábúban és vannak akik tenyésztik őket.

Egy dolog azonban közös: bármelyik esetről, és bármilyen fajta kutyáról is legyen szó, sokszor nagyon meglepően tudnak viselkedni. A leggyakrabban, a magukhoz vett „ételekkel” okozzák a legnagyobb fejtörést a gazdájuknak. Az emberek számára megmagyarázhatatlan, sőt, sokszor érthetetlen, hogy a kedvencük miért rágja a füvet.

Ahhoz, hogy ezt megértsük, nem elég empatikusnak lennünk, egy kicsit utána is kell nézni a dolgoknak. Hogyha így teszünk, akkor megtudhatjuk ezeknek a dolgoknak az okát, és úgy már sokkal érthetőbb, sőt, logikusabb lesz számunkra az egész. A kutyák emésztésükön segítenek.

A fűben található anyagok segítenek abban, hogy a többi bevitt táplálékot sikeresen tudják feldolgozni, és ne essen baja a gyomruknak, valamint a bélrendszerüknek. Azonban ez nem az egyetlen ok. Gyakori ugyanis, hogy így próbálják pótolni az enzimeket a szervezetükben. Hogyha ez az eset áll fenn, akkor már teljesen érthető az, amit csinálnak.

Viszont nem árt odafigyelni arra, hogy milyen gyakran és milyen mértékben eszik meg a füvet, mert hogyha túl sok, amit bevisznek, akkor az valamilyen egészségügyi problémára utal. A legtöbb ilyen esetben bélféreggel kell számolnunk. Tehát, ha a megszokottnál több ilyent tapasztalunk, akkor azt intő jelnek kell felfognunk, és tanácsos elmenni egy állatorvoshoz.

A legtöbb esetben könnyen megoldódik a probléma féreghajtó segítségével, azonban ehhez el kell menni egy szakemberhez, hogy kivizsgálhassa a probléma okát. Hogyha ezt elhanyagoljuk, akkor azzal nagy veszélybe sodorjuk a kutyánkat. Viszont, hogyha résen vagyunk, és figyelünk a fentebb említett intő jelekre, akkor azzal máris nagyon sokat tettünk az egészségéért és a biztonságáért.

Hagyni kell, hogy a kutyák végezzék a dolgukat, még akkor is, hogyha ez kakievésből áll, mert ők érzik, hogy mi is tesz jót nekik. El kell fogadnunk, hogy ők mások, és ezért mások a szükségleteik is.

Facebook

You May Also Like