A kutyasétáltatás művészete

A kutyasétáltatás kellemes időtöltés. Egy hosszú séta rendkívül élvezetes program lehet számunkra és négylábú kedvenceinknek is. Minden kutyatartónak kutyakötelessége megsétáltatni kiskedvencét.

Természetesen a kutyasétáltatásnak van néhány íratlan szabálya, melyeket érdemes betartani annak érdekében, hogy a séta ne fulladjon katasztrófába. Igyekezzünk sétáltatás alkalmával betartani ezeket az aranyszabályokat. Amennyiben odafigyelünk ezekre a dolgokra, megkönnyíthetjük a saját és körülöttünk élők életét is.

Az országos kutyasétáltatás szabályai között szerepel, hogy a kedvenceket kizárólag pórázon szabad vezetni. A játszóterekre tolis kutyát vinni, még akkor is, ha pórázon vezetjük. Amennyiben kutyusunk viselkedése nem megfelelő, kiszámíthatatlan és sokszor támadó, akkor a közterületeken mindenképp kötelező a szájkosár használata. Amennyiben kutyánk sérülést okoz valakinek, azért mi magunk vagyunk felelősek. Léteznek a kutyák elengedésére kijelölt területek. Itt levehetjük a pórázt kutyusunkról, viszont mindenképp jelen kell lennünk. Nem hagyhatjuk felügyelet nélkül kiskedvencünket. A rossz magaviseletű kutyusok elengedése ezeken a területeken is tilos. Sétáltatát alkalmával ügyelnünk kell arra, hogy ne szennyezzük a környezetet. Gondoskodjunk a kutyusunk által okozott szennyeződéseket összeszedni. Mindig legyen nálunk egy kiszacskó, melybe összegyűjthetjük a kutyagumit.

A fent említett szabályok mellett jelentős figyelmet kell fektetni azokra a szabályokra is, melyek nincsenek megírva. A séta ideje alatt mindig figyeljünk kutyusunkra. Mellőzzük a telefonozást és más olyan dolgot, mely elveheti figyelmünk kiskedvencünkről. Ügyeljünk a velünk szembejövő idegen kutyákra is. Igyekezzünk minél biztonságosabbá tenni a kutyasétáltatást.

Facebook

You May Also Like