A kutyapanziók szolgáltatásai

Sok gazdi számára komoly fejtörést okoz, hogy kire bízza kutyáját, ha olyan utazásra indul, ahová nem viheti magával. Sokan félnek idegenekre bízni kiskedvenceiket, de az ismerősöket sem szeretnék leterhelni. Erre az eshetőségre találták ki a kutyapanziókat, amik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is.

Kutyapanziók fajtái

A gazdik többféle kutyapanzió vagy kutyanapközi fajtából választhatnak igényeiknek, elvárásaiknak, de leginkább a kutyák személyiségének és igényeinek megfelelően. Léteznek kenneles típusú panziók, ahol egy udvaron kialakított kennelsoron helyezhetjük biztonságba kutyánkat. Vannak családi panziók, amikor egy család ideiglenesen befogadja és sajátjaként kezeli kedvencünket. Ebben az esetben kutyusunk általában a család saját kutyájának vagy több befogadott kutya társaságát is élvezheti. És léteznek az angolszász típusú panziók, amik valóban szállodaszerű rendszerként működnek és kutyánk fajtársakkal, szakmai felügyelet alatt „üdülhetnek”. Ebben az estben több szolgáltatást is igénybe lehet venni, mint például képzések vagy kutyakozmetika.

Mire figyeljünk oda?

Ha arra kerül a sor, hogy kutyapanzióban szeretnénk elhelyezni házi kedvencünket, gondosan ki kell választanunk a neki legmegfelelőbbet. Figyelembe kell venni, hogy kinti vagy benti tartáshoz van szokva és hogy mennyire szociális személyiségtípus. Ha visszahúzódó vagy agresszív, akkor inkább a kenneles típusú panzió ajánlott, ahol elkülönítve, nyugodtan pihenhet egyedül. Azonban ha barátkozós típus és szeret más kutyákkal ismerkedni, játszani, akkor bátran választhatjuk a családi vagy angolszász típusú panziót. Akár azt is megtehetjük, hogy visszahúzódó, de szelíd kutyánkat mégis több kutya közé visszük, hiszen lehet, hogy az „üdülés” végére barátságosabb, nyitottabb és vidámabb lesz. A szakmai trénerek odafigyelnek a kutyák testi, lelki és szellemi igényeire.

Ezen kívül csak olyan kutyákat fogadnak be mindenhová, akik egészségesek, rendelkeznek a szükséges oltásokkal és féregtelenítve vannak. Ha van a kutyánknak kedvenc takarója vagy bármi olyan kedvenc tárgya, amihez nagyon ragaszkodik, azt magunkkal vihetjük a panzióba. Ha sikerült kiválasztanunk a megfelelő panziót és kutyánk jól érzi magát, fejlődik és barátkozik, akkor könnyebben viseli a hiányunkat és akár jobban feltöltődve tér haza, mint mi a nyaralásunkról, amit sok gazdi végig aggódik az otthon hagyott kutyusa miatt. Legtöbb esetben a kutyák sokkal jobban érzik magukat a panziókban, mint azt a gazdik gondolnák. Sok helyen naponta töltenek fel képeket, videókat az internetre, így a gazdik bárhonnan tájékozódhatnak kutyájuk egészsége és jólléte felől.

Facebook

You May Also Like